c
  Bokskatter

        

           Startsida                                                                                                                                                                                                   

Startsida > Läsa > Idrott och sport

  
Idrott och sport i litteraturen
Böckerna presenteras med omslag och baksidestext.

 
Bertil Ahl
Dragningen

Jag visste det inte då, men nu vet jag. Hade jag haft den blekaste aning om all skit man får ta i en fotbollsstyrelse, hade jag skaffat mej ett betongsäkert alibi för att inte ställa upp. Men va fan, dom tänkte ju upplösa klubben, radera ut namnet Hagen från den svenska fotbollskartan. Nån måste göra nåt. Inte för att jag visste vad man gör åt en klubb som bara har trettioen kronor i kassan, som just brakat ur division fyra och inte har stora chanser att klara sej kvar ens i femman. Det är nog bara idioter som sätter sej i ledningen för en förening som är så totalt under isen. 

Och så hux flux satt jag där själv i egen hög person, utan att jag riktigt hade fattat hur det hade gått till. Ihop med fyra andra glada amatörer. Ingen av oss hade ett smack att komma med vad gällde styrelser, bara tjocke Hilding som sa att vi skulle köra på glöd och kamratskap, bra spel och kämpatakter. Och det fick han med sej oss andra på. Så dumma var vi då. Dumma, oerfarna och blåögda. Vi trodde det räckte med att vi visste hur man slog en tunnel, gjorde en dragning, sprang en överläpp, vi trodde det räckte med att vi kunde fotboll för att rädda Hagen från ruinens brant. Fan, det tog hela tre år innan vi insåg att så snackar bara dom som är nöjda med att harva för evigt i dom lägre divisionerna. Dom som inte tänker i takt med tiden. Förr hette det: Vi ska vinna, kosta vad det kosta vill. I dag heter det: Vad kostar det att vinna och hur skakar vi fram pengarna? I dag är det inte dragningarna på plan som är viktiga, ett lag vinner inte på plan. Det vinner i styrelserummet. Det är styrelsen som är det riktiga laget.

 


Stefan Casta
Hoppet

Jag hade tänkt att jag skulle börja berätta om en tjej jag lärt känna. Men jag har svårt att komma igång. Det låser sig. Jag tror det kan göra det när det handlar om någon som betyder mycket för en själv. I mitt fall är det så. Jag tror att det är den här tjejens förtjänst att jag lever idag.
Första gången jag såg Rita var utanför Sultans gatukök. Hon hade svarta, lite utsvängda byxor och en svart T-shirt med Carl Lewis autograf
"C L" stod det med spretiga bokstäver.
Jag var nära att rusa fram till henne och fråga om den var äkta. Om hon verkligen hade träffat Carl Lewis. Något fick mig att inte göra det. Något sa mig: Take it easy nu, Robert!
Så jag stod kvar och kollade henne.

 


Bengt-Åke Cras
Alla för en

Efter Markus äventyr som inhoppare i FC Frankfurts pojklag väntar Mortimer Cup. Men Axel Rundberg, ordförande i konkurrentlaget Björkeby, gör sitt bästa för att sabotera BK Panterns planer.
Ett överfall är nära att stoppa Markus från spel i turneringen, men han ger sig inte, trots att första träningsmatchen blir väldigt tuff.
Det är tufft hemma också. Vad ska han ta sig till med sina grälande föräldrar? Tur att Malin finns. Livet har blivit mer innehållsrikt sedan han börjat träffa henne.

Mitt i allt detta blir Björkebys stjärna Danne avstängd från sin klubb, anklagad för stöld. Markus är den ende som kan hjälpa honom. Men vill han?
Under sista träningsmatchen måste BK Pantern visa om de är redo för Mortimer Cup. Det kan gå vägen. ..

 


Bengt-Åke Cras
Cross checking

En turnering med U-16 landslaget i Tyskland blir ännu tuffare än Peter Fredell och hans kompisar väntat sig.
Att Peters arvfiende säcken  dyker upp gör inte saken bättre. Dessutom ser någon till att Peter blir utfrusen ur gänget.
En kväll i Frankfurt  bevittnar Peter ett brutalt överfall, och hans obetänksamma räddningsaktion är  nära att sluta riktigt illa.

Tillsammans med en oväntad ny vän hamnar Peter både i en stor TV-show  och i Frankfurts skumma kvarter.
En sak är säker - Peter Fredell kommer aldrig att glömma dessa actionfyllda dagar i Frankfurt och Berlin.

 


Bengt-Åke Cras
En mot alla

Efter segern i Mortimer Cup är det som om luften
gått ur Markus. Ingenting stämmer för honom. Inte fotbollen, inte hans eget liv. Föräldrarna bestämmer
sig till sist för att skiljas och hans pappa flyttar in till stan. En kväll får Markus se sin tjej Malin tillsammans med Grekland, hennes gamla kille. Vad är det som håller på att hända?

Av en slump råkar Markus se ett TV-program om ett par tvillingar, bara ett par år äldre än han själv, som
lyckats göra sig en förmögenhet på dataspel. Då inser han att han lika gärna kan lägga planerna på sitt eget forbollsspel, Golden Cup, på hyllan. Vem vill ha ett enkelt tärningsspel när det finns proffsiga fotbollsspel på internet?
Men slumpen vill också att han träffar datafreakarna som han sett på TV, och då börjar det plötsligt hända de mest oväntade saker. Tvillingarna Santorini är helgalna och de har definitivt sin egen stil.

 Bengt-Åke Cras
I sista minuten

Eldprovet Mortimer-Cup väntar med matcher inför TV-kameror och   åskådare.
BK Pantern ska mäta sina krafter mot topplag som FC Frankfurt och inte minst ärkefienden Björkeby SF.
Härligt, tycker Markus tills olyckorna börjar hopa sig.
Det börjar med ett skyfall och sedan följer ett otäckt möte mellan jonas och hans forna kompisar.


Och redan i första matchen råkar Markus illa ut och total katastrof hotar honom och laget. Hur ska de nu kunna ta sig genom turneringen med hedern i behåll? Att Markus föräldrar kommer allt närmare en skillsmässa gör inte tillvaron lättare.
Nu behövs verkligen Malin, tänaren Nisse Bergström och alla fina kompisar i BK Pantern.

 


Bengt-Åke Cras
Kom igen, Peter!

Västerhaga hockeygymnasium väntar -men Peters knäskada visar sig vara allvarligare än han trott. Risken finns att han aldrig mer kan spela ishockey. Så typiskt att detta händer inför uttagningarna till U 16-landslaget. Nu är det ont om tid...
Den fjärde, fristående delen i serien om Peter och Södergårdens HC bjuder på rafflande matcher, kärlek och dramatik i en skön blandning.

 


Bengt-Åke Cras
Mååål!

"Det finns ingenting som luktar lika gott som en ny fotboll. Det skulle i så fall vara spritt nya fotbollsskor."
Det tycker i alla fall Markus Cerwin, 14 år. Han lever för att spela fotboll och hans stora sorg är att familjen inte har parabol så att han kan se italienska eller franska ligan, UEFA-cupen eller favoritlaget FC Frankfurt i tyska Bundesliga.


Men spela fotboll får han. I en informell vänskapsmatch mellan ett löst hopsatt lag av killkompisar och ortens officiella pojklag blir han och flera andra "upptäckta" av en talangscout på jakt efter helt oprövade killar. De hårdtränar och Markus får en dag ett erbjudande som han bara inte kan tacka nej till. Det svåra är att få tiden att räcka till, för där finns också en tjej som han väldigt gärna vill hinna med att träffa...

 


Bengt-Åke Cras
Nu tar vi dom!

För Peter Fredell i lilla Malmhammar handlar livet om ishockey. Han är bra, det har till och med stått i Kuriren. Men hur bra? Platsar han och kompisen Max  i storslaget MIS?

Med bara några veckor kvar till den stora jubileumstävlingen får Peter en galen idé. Han lyckas övertala ett gäng kompisar från nerlagda Södergården, Malmhammars värsta råskinn  och den legendariska hockeyprofilen "Sotarn" Richardsson att ställa upp.

Blotta tanken att detta hopplockade kompisgäng ska kunna slå samspelta elitlag som MIS, Västra Frölunda och Djurgården är absurd.

Men Peter har revansch att utkräva...

 


Bengt-Åke Cras
Raka spåret

Skola, träning, seriespel och möten med Sara - vanlig vardag trivs Peter bäst med. men många anser att han bytt ner sig. Seriespel i division 2 kan väl inte utveckla honom till elitspelare?

Trots att Peter frikänts från alla anklagelser tvingas han leva med ett rykte som en livsfarlig spelare. Det leder till tuffa tag i rinken och han har ständigt domarens ögon på sig.


Så blir Sara sjuk och skolledan sätter in. Peters förädrar har alltid stöttat honom, men när han vill sluta skolan och börja jobba slår de bakut. Ett lockande anbud och en viktig match kräver snabba beslut.


 


Bengt-Åke Cras
Revansch

På fotbollsskolan i Frankfurt hamnar Markus i en virvel av dramatiska händelser. Här gäller det inte bara att stå emot tuffa motståndare på planen utan också pennalism och militärisk drill. Mötet med Annie väcker starka känslor. Tyvärr råkar hennes bror gå i Markus klass.

Tack vare datagenierna Santorini tycks Markus gå en gyllene framtid till mötes. Men då blir han inblandad i sin kompis Arnos farliga affärer. Under den sista spännande matchen i Hamburg upptäcker Markus att vissa människor inte ens drar sig för att döda.

Den femte, fristående delen i serien om den unga fotbollstalangen Markus Cerwin bjuder på rafflande matcher, massor av action, kärlek och dramatik.

 


Bengt-Åke Cras
Rött kort

En ny spännande berättelse av Bengt-Åke Cras, som haft stora framgångar med sina böcker om ishockey och fotboll. Detta är den sjätte boken om fotbollstalangen Markus.

Markus reser hem till Sverige för att vila upp sig efter attentatet, som var nära att döda hans kompis. Men mycket till vila blir det inte. Hur ska han hantera föräldrarnas skilsmässa och pappas nya liv med en tio år yngre, vacker kvinna? Vill han vara tillsammans med Malin eller Annie? Borde Markus akta sig för att umgås med Annie? 

Hans ljusa framtidsutsikter förmörkas av ekonomiska orosmoln, som kan förändra många människors liv. Samtidigt riskerar BK Pantern att uppslukas av en konkurrentklubb. Grekland har inte glömt någonting.Till detta kommer telefonhot och trakasserier. Det kostar på att få rött kort både på fotbollsplanen och i livet. 

Är Markus tillräckligt stark för att komma igen?

 


Bengt-Åke Cras
Sista chansen

Lars-Erik "Sotarn" Rickardson är ishockeyspelare. Han är hockeylaget Malmhammars bästa spelare, lagets stjärna.

En dag får Malmhammar en ny tränare. Den nye tränaren Säcken är stenhård. Han skäller och skriker på spelarna.
Han tycker att de är lata och dåliga.

Säcken skäller allra mest på Sotarn. Sotarn får problem, både med ishockyn och kärleken. Till slut får Sotarn bara en chans till:
Sista chansen.

Bengt-Åke Cras har skrivit många böcker både för ungdomar och vuxna. Sista chansen är hans första LL-bok.

 


Bengt-Åke Cras
Springa för livet


En ny idrottsroman av Bengt-Åke Cras, som haft stora framgångar med sina bokserier om ishockey och fotboll. Det handlar om struliga Pernilla, en 15-årig tjej med ovanligt mycket spring i benen. En löpartalang som inte har en tanke på att tävla, trots att hennes far är en av Europas bästa medeldistanslöpare.

Pernilla har svårt att finna sig till rätta i skolan och livet. Det värsta hon vet är att bli trakasserad, och en dag får hon nog och ger igen. Nu börjar den verkliga mardrömmen, samtidigt som hennes familj drabbas av en svår sorg. Att stå ensam mot skola och myndigheter är nära att knäcka både Pernilla och hennes mamma. 

Då dyker hennes fars bäste vän, Patrick van der Geeters, upp från ingenstans. Ska han lyckas övertala henne att inte slösa bort sin unika talang? Vem tar hem spelet i den rättegång som rullas upp mot Pernilla?

Bengt-Åke Cras idrottsböcker innehåller alltid rafflande skildringar av matcher och tävlingar. Men också aktuella vardagsproblem och interiörer från ungdomars liv. Berättarglädje och snabbt tempo är kännetecknande för denne mycket populäre författare.

 


Bengt-Åke Cras
Sudden death

Livet borde leka för Peter Fredell. Han har kommit in på landets bästa hockeygymnasium och fått en plats i U-16-landslaget, två saker som många drömmer om men få får uppleva. Dessutom ska seriespelet med Södergården snart börja. Men Peter saknar Sara och det trygga livet i Malmhammar.

Att fYlla sexton år blir en upplevelse han aldrig glömmer - den glada födelsedagsfesten får oanade konsekvenser. Peter upplever sin första fylla och nästa dag kommer den stora katastofen. 

En tackling från Peter tar så olyckligt att hans motståndare faller ihop medvetslös och svävar mellan liv och död. Jagad av pressen tvingas Peter att allvarligt överväga om han ska sluta spela ishockey för alltid...

 


Bengt-Åke Cras
Under isen

Peter är hemma igen efter en turnering utomlands. Men hot och trakasserier visar att Malmhammar inte längre är någon lugn idyll. Abebe blir utsatt för ett mordförsök och Peter dras in i polisutredningen, som leds av en gammal bekant. Ett viktigt vittne blir Peters lillasyster Marie.


Förhållandet med Sara är över och det får Peter att acceptera en invit från en kvinna som han borde akta sig för.

Peter har fått ett nytt fantastiskt anbud att bli ungdomsproffs, men ett dödligt hot tvingar honom att lämna Sverige två veckor tidigare än planerat. På flygplanet upptäcker han två personer som han inte alls vill träffa igen.

I Toronto möter Peter till sin glädje någon han trott att han aldrig mer skulle få återse. En improviserad hockeymatch mot Dave Fresnicks barndomskompisar leder till en katastrof...

 


Bengt-Åke Cras
Vi vet var du bor

Vi vet var du bor är en direkt fortsättning på romanen Springa för livet.

Pappas död i en bilolycka nere i Köln har vänt upp och ner på livet för Pernilla och hennes arbtslösa mamma. Mitt under denna nattsvarta period får Pernilla chansen att debutera som löpare i Finnkampen. Men hur långt räcker hennes talang i landslaget?

Problemen hopar sig. Ska Pernilla få återvända till sin skola? Vem eller vilka ligger bakom de obehagliga meddelanden, som leder till otäcka telefonsamtal? Är det Mårten som försöker ta hämnd? Ska Pernilla och hennes mamma bli vräkta eller får de bo kvar? Nappar förläggaren Dan Malmros på att ge ut pappas bok?

Pernillas längtan efter Tobias borta i USA växer  sig allt starkare. Men får hon någonsin träffa honom igen? Hur ska Pernilla orka? Kan vänner som Patrick van der Geeters, Magda  och Elin Saarinen göra det möjligt? En roman om idrott kryddad med saknad, sorg, vänskap och längtan efter kärlek.

Bengt-Åke Cras idrottsböcker innehåller alltid rafflande skildringar av matcher och tävlingar. Men också aktuella vardagsproblem och interiörer från ungdomars liv. Berättarglädje och snabbt tempo är kännetecknande för denne mycket populäre författare.

 Beate Grimsrud
Jag smyger förbi en yxa

"Det är en av dessa ljuvliga sommardagar på soptippen. Vi fyndar och fyndar. En dag har vi allt vi behöver. Bara måsarna får inte nog, aldrig tillräckligt. För fick dom det, skulle dom väl inte fortsätta att skrika på det här sättet. Måsarnas förtvivlade gapande ljuder över soptippen som ekon från andra dagar. men det är just ekon, för kanske kommer ett par nya hjul till lådbilen att ändra så mycket inom mig att jag aldrig mer ska känna förtvivlan. Ett fynd vi letat efter. Ett fynd vi aldrig kunnat drömma om."

Barn är det enda det finns nog av, i det blå huset mitt i backen där Lydia växer upp på 70-talet. I en syskonskara på sju där alla utom ett är rödhåriga. I självlysande och ofta drastiskt skruvade scener får vi  lära känna en flicka som vill leva, överleva och bli bäst, och som tar fantasin, drömmen och sporten till hjälp i en förvirrande verklighet.

Beate Grimsruds ömsinta och osentimentala roman rymmer ett insiktsfullt flickporträtt och är en både tragisk och komisk skildring av en ovanlig familj.

 


Claus Hagerup
Snabbare än vinden

"Till sin stora glädje märkte  Henrik att han hade krafter kvar. engelsmännen verkade trötta. Han skulle passera dem innan de gick in i sista kurvan ... De hade för länge sedan gett upp kampen om guldet och silvret. Nu slogs de desperat för att få bronsmedaljen.

Henrik Gram Fredriksen har en dröm - att kunna springa snabbare än alla andra.
Snabbare än vinden.
Han har precis flyttat.  Han är en fräck och uppkäftig kille och mötet med de nya klasskamraterna blir inte särskilt lyckat.

Men Anne finns och hennes lillebror Mons. När han tänker på Anne blir han alldeles darrig, men Anne är förälskad i Harald.

En dag utmanar han Harald på 1500 meter.

 
Max Lundgren
Benny, boxaren

Benny är en liten rödhårig kille som tränar för att bli världens bäste boxare.

I boken om Benny får du också möta Salminen, faster Tea, Ivan och Dansken, Slangen och Inez.

Boken är spännande, rolig och verklig.

Den är lätt att läsa.

 


Max Lundgren
Benny boxaren i Amerika

Benny,
den lille grabben,
som en gång beslöt sig för
att bli världens bäste boxare,
är nu i Amerika
på väg mot världsmästartiteln.

Han möter en hård
och obarmhärtig verklighet
i och utanför
boxningsringen.

Men han möter också
kärlek och värme
hos den vackra Tracy,
hyllad basketbollstjärna.

 


Max Lundgren
Benny, boxaren nere för räkning

Benny vill bli världens bäste boxare.
Men först måste han bli bäst i Sverige.

Den tredje boken om Benny
handlar om finalen i SM.
Benny är utmanaren.
Men den handlar också om ett annat våld:
Det meningslösa våldet.
Boken berättar om människor, som har det svårt, som knarkar och begår brott.

"Benny Boxaren nere för räkning" är spännande.
Den är lätt att läsa.

 


Max Lundgren
Benny, boxaren och kärleken

Benny och Inez älskar varandra.
Men Benny kommer från det fattiga Syrenelund, Inez från det välmående Bellvy.
Två nätter får de tillsammans.

Den andra boken om Benny Boxaren
handlar också om upploppet i Syrenelund
och om hur Benny blir ledaren
och symbolen
för människornas kamp i Syrenelund.

"Benny Boxaren och kärleken" är spännande.
Den är lätt att läsa.

 


Max Lundgren
Benny, mästaren

Benny är på väg mot en VM-fight
när han skjuts ner
och svävar mellan liv och död.
Han överlever men vill inte boxas mer.

Hemma i Syrenelund
står det inte bra till.
Ungdomarna håller på att flippa ut.
En av dem är Josso
som är nära att köra ihjäl sig
i en stulen bil.
De behöver något att tro på,
någon att se upp till,
någon av de egna som visar
att man kan lyckas.

Ivan, Bennys gamla kompis,
som nu har blivit polis,
beslutar sig för att övertala Benny
att komma hem.
"Du behövs i Syrenelund, Benny!"


 


Max Lundgren
Kris i Åshöjdens BK

En avstängning och en justering ser ut att hota Åshöjdens kliv upp till div. II. Men kanske är de personliga motsättningarna inom klubben ännu allvarligare för la get. Varför kan inte Bagarn, ledaren och tränaren, och Blåbärskungen, den ekonomiske stöttepelaren, dra jämnt? Men ändå - bollen måste spelas och det är en hårt åtgången elva som ska dra upp Åshöjden i ledningen igen.

Läs hela Åshöjden-serien om den svåra och spännande vägen mot toppen! En fängslande berättelse om kamratskap och motsättningar i ett fotbollslag, men också om vad ett framgångsrikt lag kan betyda för en okänd liten ort.

Tredje boken i Åshöjden-serien.

 


Max Lundgren
Åshöjden går vidare

När Bagarn, f d landslagsspelare, satte i gång med rationell träning av Åshöjdens BK hände något. Fram steg ett ungt och hungrigt gäng med egen spelstil som snabbt blev traktens hemmalag. De vann femman, fortsätter marschen i fyran och nu hägrar div. III. Menframgången frestar på sammanhållningen inom bollklubben.

Läs hela Åshöjden-serien om den svåra och spännande vägen mot toppen! En fängslande berättelse om kamratskap och motsättningar i ett fotbollslag, men också om vad ett framgångsrikt lag kan betyda för en okänd liten ort.

Andra boken i Åshöjden-serien.

 


Max Lundgren
Åshöjden i kvalet

Åshöjdens BK är nu ett rutinerat och samspelt lag, som marscherat från div. V till II. Vinner de kvalmatcherna
är det allsvenskan direkt. Men i takt med framgången ökar motsättningarna inom klubben. Det finns tre elitspelare i Åshöjden - ska de gå in för laget eller tänka på sig själva när de får lockande anbud utifrån?

Läs hela Åshöjden-serien om den svåra och spännande vägen mot toppen! En fängslande berättelse om kamratskap och motsättningar i ett fotbollslag, men också om vad ett framgångsrikt lag kan betyda för en okänd liten ort.

Fjärde boken i Åshöjden-serien.

 


Max Lundgren
Åshöjdens bollklubb

Finns det nån fotboll i er ska jag plocka fram den, lovar Bagarn, f d landslagsspelare, som tar hand om juniorerna i Åshöjdens bollklubb. Hittills har laget legat långt ner i div. V, men under Bagarns ledning börjar det hända saker. Halvbröderna Jorma och Edward visar goda fotbollsanlag, men de äldre spelarna gillar inte Bagarn och hans nya hårda träning. Hur ska juniorerna få Bagarn säkrad för framtiden?

Läs hela Åshöjden-serien om den svåra och spännande vägen mot toppen! En fängslande berättelse om kamratskap och motsättningar i ett fotbollslag, men också om vad ett framgångsrikt lag kan betyda för en okänd liten ort.

Första boken i Åshöjden-serien.


 Johanna Nilsson
Strandlöpare, sandlöpare

Svenska Idrottsrörelsens Studieförbund 1992

Hon visste att hon ljög för sig själv. så hade det varit länge. Hon ljög för allt och alla. För sig själv. För skolsyster. För idrottsläkaren. för tränaren. För  träningskompisarna. För mamma och pappa. Ingen skulle få reda på hennes stora hemlighet. Hemligheten hon bar långt där inne i hjärtat och som gnagde och gnagde.

Hon hatade... och älskade på samma gång. Ville finnas samtidigt som hon ville sjunka genom jorden. Kämpade mot viljan att gå ner ännu mer i vikt. Då skulle hon inte orka träna. Inte orka någonting. Nu orkade hon bara med träningspassen. Sen satt hon stilla resten av dagen. Lät den tunna kroppen ta igen sig. Vila. Fast hon inte ville. Fast det ekade i hjärnan att "Sitter du still blir du fet. Sitter du still är du lat. Lat, lat, lat, fet, fet, fet."

Vad skulle Eric säga? Tränaren. Han som ibland frågade om hon åt ordentligt. Som antydde att det skulle vara bra med lite mer benmuskler. Med lite mer "kraft"... jodå. Hon nickade alltid och höll med. Nickade och höll med... nickade och höll med … och ljög.

 


Scott O'Dell
Det stora loppet

Iditarod-loppet är en hundslädstävling som körs årligen mellan Anchorage och Nome på Alaskas västkust. Det är ett hårt och tufft lopp  och bara de starkaste    och bäst förberedda ekipagen orkar fullfölja.

Morgonsol, en ung eskimåflicka, blir ombedd att ta sin pappas plats i loppet, när pappan skadar sig.


Hon lägger sig i hårdträning, eftersom hon är fast besluten att genomföra loppet. Som ledarhund i spannet väljer hon Svarta Stjärnan, trots pappans varningar. Svarta Stjärnan har för mycket vargblod i sig, tycker han. Men det bryr sig inte Morgonsol om. Hon litar poå sin hund. Tillsammans ska de klara det stora loppet.

 


Uno Palmström
Maratonmanne

Stockholm i juni.

I duggregnet väller löparna fram i Stockholm Maraton utan att någon anar att flera tusen av åskådarna kommer att bli vittnen till ond, bråd död.

En man segnar ned. Ett tragiskt dödsfall? Nej, han har blivit mördad inför ögonen på dessa tusentals människor.

Kommissarie Sven Thoren vid stockholmskriminalen tar sig håglöst an fallet. En bankboxsprängning medför dessutom att våldsroteln har fullt upp.

Olle Lyck, journalisten som börjat ett nytt liv, springer sj älv loppet och dras in i händelseutvecklingen.

Polisen försöker tysta ned fallet, men i de irinre kretsarna blir den döde känd som "Maratonmannen" .

 
Cynthia Voigt
Bullet

Springa för livet!

Bullet Tillerman springer för att fly - undan faderns maktfullkomliga terror och skolans trista vardag. Han vill styra sitt eget liv, inte påverkas, inte ta ställning, inte visa känslor. därför väljer han till slut Vietnamkrigets fruktansvärda verklighet.

 


Nan Inger Östman
Rosettjakten

-Tänk så lyckliga ni är, säger Eviga Lena avundsjukt. Och visst är Nettan och Madde lyckliga. De har ju allt de kan begära. Deras pappa ställer upp för dem i alla väder. Han offrar gärna hur mycket tid och pengar som helst på sina flickors hästintresse. Det enda han begär av dem är att de ska vara BÄST.

Och så länge de plockar hem priser och rosetter på varenda hopptävling är allt väl. För här kommer Kalle Pettersson och hans flickor och det är bäddat för dubbelseger. ..


Skicka E-post till
info@bokskatter.se med frågor eller synpunkter på denna webbplats.
Copyright © 2013
Webbplatsen är uppdaterad: 2013-01-04